fbpx

Wat is copywriting

We tell your story right.

Copywriting is een populaire term. Copywriting hier, copywriting daar…
Maar niemand weet precies wat copywriting is
en hoe onderscheid je creatieve copywriting van de rest?

Wanneer vreemden iemand ontmoeten die zichzelf voorstelt als copywriter, knikken ze vaak enthousiast en flappen ze eruit: “Wat betekent dat?”
Sommigen denken aan journalisten, typemachines en verslaggevers, terwijl anderen denken aan ingenieurs en IT-specialisten. Helaas sloeg niemand de spijker op de kop. Dus wat is copywriting? En waarom is het zo belangrijk vandaag?

Wat is copywriting?

 Copywriting is de kunst en wetenschap van het strategisch creëren en publiceren van gerichte, op de lezer gerichte woorden, die mensen inspireren om op een of andere manier te handelen.
Hiervoor lieten we ons inspireren door de klassieke copywriting-bron CopyBlogger.

“Copywriting” is een moeilijk iets. Natuurlijk – anders zal iedereen het snel begrijpen!

 Gelukkig hoeft het niet voor altijd obscuur te zijn. Merken die met copywriters werken, huren deze bekwame professionals in om alles te creëren, van blog- en artikelteksten tot content voor sociale media en productbeschrijvingen, afhankelijk van de behoefte op dit moment. .

Nu meer merken overstappen op e-commerce en een online aanwezigheid vestigen, explodeert de ruimte voor copywriting. Het bezit van een website creëert een dringende en dringende behoefte aan inhoud van hoge kwaliteit. Daarom huren merken in het hele land en over de hele wereld professionele copywriters in tegen verbazingwekkende prijzen.

Waarom is copywriting belangrijk?

 Beantwoording van de vraag “Wat is copywriting?” Zodra u de antwoorden heeft, kunt u zich concentreren op de reden waarom bedrijven daar naartoe komen.
Tegenwoordig worden er elke dag meer dan 27 miljoen stukjes inhoud op internet gedeeld.
Dat is een groot aantal, en het is natuurlijk moeilijk om op te vallen als er de hele tijd veel content gaande is. vertrouwen steeds meer op professionals om hun merkstem te ontwikkelen. In de kern is copywriting een vorm van inbound marketing. In plaats van eropuit te gaan en lezers achterna te zitten (het is niet ongebruikelijk dat copywriters PPC-advertenties en soortgelijke uitgaande inhoud schrijven), maakt copywriting over het algemeen blogs, artikelen, infographics, enz. die zijn ontworpen om lezers aan te trekken en relevante en waardevolle inhoud te leveren.

Maar waarom is dit belangrijk, vraag je?
Geweldige vraag.

Tegenwoordig gaat ongeveer 60% a 70% van de internetgebruikers over de hele wereld naar zoekmachines zoals Google om producten die ze willen kopen, te onderzoeken voordat ze de financiële sprong wagen.
Internetgebruikers voeren maandelijk meer dan 12 miljard zoekopdrachten uit.  Echter is het doorklikpercentage van betaalde advertenties slechts ongeveer 2%!

Met dit in gedachten is het gemakkelijk te begrijpen waarom bedrijven en merken zich tot copywriting hebben gewend. Naast het verzorgen van een website met inhoud van hoge kwaliteit, zijn copywriting-inspanningen ook effectiever dan de meeste advertentiemethoden. Door unieke, relevante en hoogwaardige inhoud op een webpagina, blog of social media-account te creëren, kan een bedrijf of merk  gemakkelijk een publiek opbouwen en snel en gemakkelijk een solide reputatie opbouwen.

Enkele voordelen van copywriting

Een copywriter kan een bedrijf veel bieden, zoals: 

1. Content van menselijke inhoud
Het creëren van inhoud is de primaire verantwoordelijkheid van een copywritingbedrijf. Afhankelijk van uw zakelijke behoeften kunnen copywritingbedrijven blogs, posts op sociale media, artikelen en zelfs whitepapers schrijven.
Door het doorgedreven voor-onderzoek van de klant, wordt de content zo op de klant afgestemd om deze emotioneel aan te spreken en tot actie te leiden.

2. Distributie van inhoud
Sommige copywritingbedrijven verspreiden content namens hun klanten. Door berichten op sociale media en blogplatforms te plannen en te beheren, kunnen copywriters de last van de schouders van hun klanten wegnemen en ervoor zorgen dat hun redactionele agenda altijd werkt.


3. Beheer van sociale media
Social media is voor veel bedrijven een tijdrovende taak en een professioneel copywriter kan een deel van de druk wegnemen. Door inhoud te beheren en te publiceren op sociale media-accounts van bedrijven, kunnen copywriters bedrijven helpen volgers te krijgen zonder de stress van timemanagement.

Nu weet je het!


Dus wat is copywriting? Dit is een belangrijke service die veel bedrijven gebruiken om verkeer, volgers, leads en conversies te genereren. Het wordt steeds populairder bij bedrijven in elke branche en regio, en het is een geweldige manier om een ​​positieve ROI en een effectieve marketingstrategie te genereren.

Heb je nu het gevoel dat een copywriter jouw bedrijf vooruit kan helpen en laten groeien 
en wil je weten hoe we dit kunnen aanpakken? 

Scroll to Top